Vorbele le vorbesti, faptele vorbesc pentru tine

BNMU-Part-3-ResultsNu poti aprecia un om dupa vorbe la fel cum nu poti aprecia gustul dupa miros.

Nu poti aprecia un om dupa vorbe, ci numai dupa fapte.

De vorbit e usor si toti vorbim, de facut e mai greu si putini facem.

Nu te poti lauda singur, nu cred ca are rost, de aceea e bine sa ai fapte, lucruri, rezultate si oameni care sa o faca in locul tau.

Si asta nu pentru ca ar trebui, nu pentru ca ai avea nevoie de recunoastere, dar sunt momemte cand trebuie sa arati ca poti. Sunt momente cand daca vrei sa dai inainte, ceva trebuie sa te evidentieze.

Un om cu capul pe umeri nu face lucruri sa fie aplaudat, nu face lucruri uitandu-se mereu peste umar sa vada daca cineva se uita la el, ci le face ca stie ca asa e bine pentru el, indiferent de parerea celorlalti.

O lauda arata defapt nivelul unui om, cand te lauzi singur arati defapt ca atat poti; cand te lauda ceva sau cineva arata ca te-ai depasit, meriti. E o mica diferenta care ar fi bine sa o pricepi.

Nu trebuie sa faci lucruri marete, nici macar iesite din comun. Cateodata ajunge ca faci doar ce promiti ca faci. Si asta spune multe despre un om.

Sa faci ceva ca sa iti fie mai bine, sa cauti sa ai rezultate in directia care o doresti, te face sa iesi din starea de ochi in soare, te face sa iti depasesti conditia, te face sa fi mai bun.

Rezultatele vin din fapte nu din vorbe.

Sunt atat de multi oameni care chiar au multe de oferit si de aratat si merita multe, dar prima data trebuie sa si-o arate lor, nu celorlalti. Cand incerci din rasputeri sa arati, poate ar trebui sa te intrebi daca nu cumva faci lucrurile gresit. Arata-ti tie ca poti si restul vine. Si daca chiar nu vine, nici nu conteaza.

Facand lucruri scapi de multe nemultumiri, pentru ca faci ceva, incerci, te misti, uiti.

Nu sunt si nici nu voi fi in postura de a da sfaturi, scriu ce scriu doar ca sa imi dau seama de ceea ce fac si sa inteleg mai bine lucrurile pentru mine. Sunt lucruri care doar asa le inteleg. E si asta o cale.

Toti ne plangem din cand in cand, e greu sa vezi lucrile altfel dintr-o data (asta nu e o scuza). Sunt oameni care se plang ca nu au, ca nu pot, ca nu gasesc o persoana potrivita, ca daca li s-ar da o sansa… dar daca te uiti la ceea ce fac, nu fac nimic. Nici macar nu cauta. Il iau asa pe NU in brate si vad numai inainte. In felul asta toate trec pe langa tine. Nu mai vezi nimic din ce este frumos pentru ca, creierul tau e setat sa vada numai ce nu este. Atunci nici macar nu mai dai sansa la nimic din jurul tau sa iti arate ca poate merita sansa. Sunt oameni, sunt lucruri, situatii care merita o sansa, dar defapt e tot spre binele tau. Opreste-te din vaicarit, nu mai vorbi si fa ceva, incearca-le pe toate. Nu perzi nimic. Numai facand ceva poti obine ceva bun. Chiar si facand gresit, pentru ca decat sa nu faci nimic, mai bine faci o prostie si inveti din ea. Deja vorbim de alte lucruri…

E o legatura intre toate. Atunci cand faci efectiv ceva, nu ai timp sa vorbesti si nici nu vrei, nu simti nevoia. Cand faci in loc sa vorbesti lucrurile se schimba. Acum poti incepe sa citesti de la capat.

 

Imi plac mult citatele astea, poate intelegi mai bine din ele decat din ce am scris:

As I grow older, I pay less attention to what men say. I just watch what they do.  – Andrew Carnegie

You can’t build a reputation on what you are going to do. – Henry Ford

 

Nu am ajuns unde am vrut cu postarea asta, e o chestie mica de finete ce am vrut sa o evidentiez in ce am scris, dar simt ca nu am reusit. Nu e vorba despre rezultate, e vorba intr-un fel asa sa iti dai seama ca vorbesti mereu despre ceea ce nu vrei sa ai, sa fi, sa ti se intample, sa…. etc. si nu lucrezi putin la reversul situaitiei sa actionezi spre lucrurile care defapt le vrei. Cauti mereu scuze ca nu ai timp, ca nu ai bani, ca nu poti, ca nu sti….. si nu iti dai seama ca cele mai frumoase lucruri se intampla cand esti cel mai prost, naiv si cu capul in nori fara sa trebuiasca sa ai nimic.  Dupa un timp iti dai seama si la toti ne pare rau numai de ceea ce nu am facut, nu de ce am facut.

Share This:

elefant.ro%20

Leave a Reply