Vine sfarsitul lumii

Cu parere de rau si fara sa fiu mayas sau vreun prezicator pot spune cu siguranta ca vine sfarsitul lumii.

Fiecare dintre noi avem lumea noastra peste care suntem stapani. Lumea mea e viata mea. Viata mea ca si a ta, e o lume mica, care pot spune ca, copiaza lumea mare.

Lumea intraga nu o pot schimba pentru ca nu e a mea, cu toate ca au fost oameni care au facut o mare diferenta, dar lumea mea o pot, pentru ca e a mea si e in mainile mele. E in puterea mea.

Odata si odata vine sfarsitul lumii mele. Pentru ca pur si simplu vine, lucrul asta nu pot sa il schimb, cu toate ca pot sa il influentez intr-o oarecare masura.

Majoritatea se intreaba ce se intampla cand se sfarseste lumea, dar nimeni nu se intreaba ce se intampla cand se sfarseste lumea lui. Sti…, lucrul asta se poate intampla oricand. Nu trebuie sa cada o cometa ca sa mori. Se poate rezolva mult mai simplu. Cand iti dai seama de asta incepi si te intrebi, oare mor degeaba? Asta-i felul in care am vrut sa traiesc? Viata mea a fost ce mi-am dorit?

Se termina totul si eu mai am atatea lucruri de facut. Doar atunci iti dai seama cate lucruri nu ai facut, cate bucurii si clipe frumoase ti-ai amanat doar pentru ca asa ai ales.

Dar nu trebuie sa mor ca sa fie sfarsitul lumii mele. De fiecare data cand sunt ignorant cu lumea mea, o fac sa moara. De fiecare data cand nu merg dupa ce vreau in viata, o fac sa moara. De fiecare data cand cred ca nu e a mea sa o controlez, o fac sa moara. De fiecare data cand imi pun soarta mea in mainile altor oameni, si ma fac singur victima, lumea mea moare. De fiecare data cand zic ca nu pot, fara macar sa incerc, lumea mea se sfarseste, pentru ca lumeat mea e facuta din simtirea pe care o simt si eu o omor, chiar daca nu imi dau seama.

Lumea mea nu e facuta din suma gandurilor mele. E facuta din ce simt eu cand gandesc gandurile, cum ma raportez la ele. Lumea mea e facuta din totalul simtirilor care le am si care ma coplesesc, care le simt din inima in legatura cu fiecare lucru, persoana si situatie care are legatura cu mine. Gandurile fara simtire nu au efect, sunt doar ganduri. Ceea ce simt din mijlocul pieptului, din inima, din suflet, sau ce o fi acolo, ma ajuta sau ma impiedica sa imi creez lumea. Asta  e o parte din “ecuatie” pe care nu o stiam acum ceva timp. Nu am descoperit eu nimic, nici nu am inventat, pentru ca totul exista deja, dar imi place sa cred ca mi-am dat seama de asta, cu ajutor bineinteles.

Pana la urma este doar felul in care te raportezi la lume, la cum alegi sa vezi lucrurile, la cum alegi sa le simti, mai bine spus la cum alegi sa te simti in legatura cu ele. Este chestie de obisnuinta.

Lumea mea nu e matematica, succesul care il vezi in lumea bussiness unde planurile de afaceri ies ca pe hartie, de multe ori e doar pentru unii oameni, pentru putini, pentru majoritatea e vorba de simtire, e vorba de a intelege ceva, de a castiga ceva mult mai mare decat succes in sine. Defapt asta e succesul.

(Nu cred ca sunt eu acum cand scriu aceste randuri sa vorbesc despre asta, dar o fac, nu vreau sa se interpreteze in nici un fel.)

Oamenii care ajung sa inteleaga mai in profunzime viata, se raporteaza diferit la ea si la tot ce tine de ea. Sunt multe lucruri de invatat care se completeaza unele pe altele. Dar trebuie sa aflu aceste lucrui, sa le cunosc. Tot ce invat eu, tot ce pun cap la cap, tot ce inteleg, tot ce constientizez, toate lucrurile astea la un loc se numesc cunoastere. Cunoasterea ma ajuta sa imi dau seama de mine, sa imi dau seama unde sunt si de ce sunt, cu pot sa merg in directia care vreau si orice alt ceva. Cred ca de restul iti poti da seama singur(a).

In fiecare zi incerc sa trag de mine sa nu las viata mea sa moara, sa nu fie sfarsitul. Daca nu trag de mine, totul devine un proces care merge din inertie. Care pe urma de transforma in indiferenta, care se vede in rezultatele mele.

Restul intr-un alt articol, e tarziu acum.

Share This:

elefant.ro%20

Leave a Reply