Valoarea personala

“Personal value is the magnet that attracts all good things into our lives. The greater our value, the greater our reward.”

“You don’t get paid for the hour. You get paid for the value you bring to the hour.”

— Jim Rohn

Ce este valoarea personala te intrebi?

Cred ca putem scrie probabil zeci de pagini despre valoarea personala . In acest articol o scriu ce am inteles eu despre valoarea personala de la Jim Rohn .

Jim Rohn este (a fost) unul dintre cei mai renumiti vorbitori motivationali din lume. O simpla cautare pe google te face sa intelegi cine este Jim Rohn.

Acum sa revenim la valoarea personala.

Definitia valorii personale

Nu cred ca se poate da o definitie pentru valoarea personala pentru ca fiecare intelege prin ea cam ce doreste.

Ca sa ma fac inteles incep asa: Ce credem fiecare dintre noi in legatura cu locul de munca? ca suntem platiti pentru orele pe  care le petrecem acolo. Stam de obicei 8 ore si suntem platiti pentru aceste ore. Dar de fapt nu este asa. Nu suntem platiti pentru orele care le stam la servici, ci pentru ceea ce facem in timpul cat stam la servici.

Fiecare om prin ceea ce face, in speta aici, prin munca sa aduce valoare. Lucrurului asupara caruia lucrezi si iti concentrezi efortul (munca) ii aduci valoare sau ii maresti valoarea.

Asa si la locul de munca esti platit pentru valoarea pe care o aduci la locul de munca prin munca ta. Cu cat aduci valoare mai mare, cu atat vei fi platit mai mult. De aceea un om care cara caramizi nu va fi niciodata platit mai mult decat unul care construieste casa.  E o diferenta de valoare pe care o aduce fiecare in parte. Chiar daca munca este mai grea pentru primul, valoarea oferita este mai mare din partea celui de al doilea (pentru ca oricine poate cara caramizi).

Daca nu eram platiti pentru valoarea adusa, puteam sa stam acasa, sa treaca cele 8 ore si sa lua banii, dar nu e asa. Suntem platiti pentru munca pe care o facem prin care aducem valoare.

Valoarea ta este reprezentata prin abilitatile si prin pregatirea ta. Cu cat este mai bine pregatit, cu cat cunosti mai mult si faci mai mult (calitativ), cu atat iti creste valoarea. Si valoarea se cauta, nu normalitatea.

Toti cei care renunta sa invete, in cea mai mare parte dupa ce au terminat scoala, isi blocheaza mai mult sau mai putin drumul spre succes pentru ca nu poti sa fi valoros fara educatie. Mereu trebuie sa incerci sa devi mai bun pentru ca lucrurile evolueaza si daca nu evoluezi cu ele, nu inseamna ca stai pe loc, ci ca dai inapoi.

Oamenii valorosi sunt platiti bine, poti sa te uiti la o firma sa vezi cat castiga omul care conduce. De ce? Pentru ca ofera valoare. Cum adica? Adica stie sa faca lucrurile sa mearga.

Acum sa vedem lucrurile altfel.

Valoare aduci in tot ceea ce faci, dar cel mai important cred eu, e cata valoare aduci in viata ta. Valoarea pe care o aduci in viata ta, e materializata in rezultatele tale.

Vrei sa castigi bani multi? Construieste o afacere care sa aduca multa valoare oamenilor. Cu cat valoarea este mai mare, cu atat banii sunt mai multi. Ca sa intelegi poti sa te uiti la Bill Gates, Henry Ford, Steve Jobs, etc. ei au adus valoare mare prin ceea ce au facut la vremea lor si au fost rasplatiti din plin.

Cata valoare adcuce afacerea ta oamenilor? Cata valoare aduce munca ta? Cata valoare aduce ceea ce faci zi de zi?

Sunt sigur ca valoarea mare vine din unicitate, din faptul ca faci lucrurile diferit sau ca le faci foarte foarte bine. Prin asta te remarci, prin asta iesi in fata, prin asta te cunoaste lumea. Nu poti sa stai in gramada ca vei fi doar o parte a gramezii. Si ghici ce? tot in gramada se impart si banii si tu nu poti sa iei cat vrei, ci doar cat meriti.

Acum sti ca intre tine si succes, nu e un zid, esti doar tu. Nu poti da vina pe nimic afara de tine pentru tot ce ti se intampla.

In concluzie, iti maresti valoarea si iti maresti profitul!

 

 

Share This:

elefant.ro%20

Leave a Reply