Trebuie sa stii unde vrei sa ajungi

Ai mai multe sanse sa ajungi undeva unde sti ca vrei sa ajungi. E normal.

E curios faptul ca toti stim ce nu vrem, dar nici unul dintre noi nu stiu defapt ce vrea.

Nu poti sa ajungi undeva fara sa sti unde vrei sa ajungi.

Nu te poti gandi la ce nu vrei si sa obtii ce vrei defapt. Nu ai cum.

E ca si cand pleci de acasa, sti de ce ai plecat si unde vrei sa ajungi, ca doar nu te duci unde s-o nimeri.

Sa luam orasul. Toti ne plimbam prin oras. Sa zicem ca succesul se afla in centrul orasului. Toata lumea stie asta, dar nimeni nu stie ca trebuie sa isi propuna sa ajunga acolo. Din cauza ca nimeni nu stie ca trebuie sa aiba o tinta, cei mai multi nu o sa ajunga niciodata acolo. Toti se gandesc sa nu ajunga pe alte strazi, prin ghetou sau pe altundeva si nu au in minte faptul ca trebuie sa ajunga in centru. Si defapt ce se intampla? Chiar ajung pe alte strazi. Nu e vorba de legea atractiei sau asa. E logic. Daca ai sti ca tu vrei in centru, ti-ar fi mult mai usor. De ce? Pentru ca de exemplu poti intreba oameni cum sa ajungi acolo si poti primi explicatii, dar daca nu sti unde nu vrei sa ajungi, cum ai putea sa ceri explicatii? Defapt tu ceri explicatii, dar de la alti oameni care nu vor nici ei sa ajunga intr-un loc si iti spun sa nu o iei pe acolo, sa nu o iei pe acolo si tu ramai pe loc pentru ca ti-e frica sa nu ajungi unde nu vrei. Pentru ca pe strada gasesti indicatoare care te indruma spre centru, dar tu daca nu ti-ai propus sa ajungi in centu, ele nu iti sunt de folos. Etc.

Si din toata chestia asta cu centru se gasesc trei feluri de oameni:

  • oameni care nu stiu unde vor sa mearga, dar merg si ajung in toate partile, dar numai in centru nu
  • oameni care nu stiu unde vor sa mearga, dar merg oricum si din intamplare ajung in, pentru ca oricum cativa tot ajung, e inevitabil, e logic
  • oameni ca stiu vor sa ajunga in centru si ajung

Sunt oameni ca nu stiu ce vor si totusi au reusit in viata. Da asa e. Pentru ca se intampla ca unii sa reusasca. Pentru ca asa e. Chiar daca nu vrei sa ajungi in centru, se poate totusi sa ajungi. Te ratacesti pe mai multe strazi pana ajungi sau ajungi pur si simplu direct fara prea mare rataceala. Pur si simplu asa e.

Acum poti sa stai sa plangi si sa iti para rau ca nu esti unul dintre norocosi sau sa sa zici: bai eu vreau sa ajung in centru! si sa ajungi.

Nu te intoarce din drum ca nu ajungi prea repede acolo, pentru ca la cat ai ratacit pe toate strazile, poate esti la periferia orasului sau mai departe, asa ca drumul pana in centru poate fi chiar foarte lung. Nu te descuraja, ai toata viata inainte, si la 60 de ani daca ajungi, tot tu esti si tot asa te bucuri de succes cu ai faceo la 25 de ani. Sunt sigur ca sentimentul este acelas pentru ca esti tot tu, tot tu esti cel care realizeaza asta, tot tu esti invingatorul. Asa ca nu te descuraja, cauta centrul pana il gasesti, foloseste tot ce gasesti ca sa ajungi acolo si nu te descuraja daca mai gasesti si strazi infundate pentru ca daca ai ajuns pe o asa strada, o ti minte si pe acolo nu mai treci data viitoare.

Stabileste unde vrei sa ajungi si du-te 🙂

Share This:

elefant.ro%20

Leave a Reply