Simtim nevoia sa schimbam lumea…

change-the-worldNu scriu randurile astea ca sa fac pe cineva sa schimbe lumea sau sa o schimb eu. S-ar putea ca lumea sa nu trebuiasca schimbata.

Lumea din jurul nostru e defapt oglinda noastra. Fiecare om e pentru noi o oglinda in care ne vedem propriile defecte.

Cand nu iti place ceva la un om, cand te deranjaza ceva, gandeste-te putin daca in anumite momente nu faci si tu la fel. O sa vezi ca faci. Poate mai des decat el.

Poate ai facut si tu la fel cu altii, dar nu iti mai aduci aminte. Sti ca roate se mai intoarce…

Il arati pe el cu degetul cu care ar trebui sa te arati pe tine.

Ce ma face chiar sa cred in chestia asta (iti dai seama ca lucrurile care le scriu acum nu le-am inventat eu :D)? Ce vad la mine.

Sunt oameni care poate enerveaza pe toata lumea, dar tie iti sunt simpatici. Sunt oameni simpatici care pe tine te enerveaza. Nu, nu esti ciudat. Pur si simplu asa e.

Defapt suntem toti ciudati in felul nostru, dar nu recunoastem si mai bine dam vina pe altii.

Noi suntem bine asa cum suntem, ei sunt stricati. Stiu.

Cand iti dai seama ca si tu faci la fel, sau ca esti la fel, o sa vezi ca parca nu te mai deranjaza atat de mult persoana respectiva. Cand constientizezi, iti trece. Nu din prima.

Daca ar fi sa exageram putin, am putea spune ca daca esti un om bun, vesel, optimist, asta vei vedea si in ceilalti oameni. Daca esti un om pesimist si trist, asta vei vedea in ceilalti. Ceea ce iese din tine se duce in afara si acopera ce e in jurul tau. Si nu vezi decat lucrul respectiv. Asta cu o viata optimista si plina de curcubee nu prea tine, dar am zis ca am exagerat.

De ce crezi ca lumea e mai mult rea decat buna? Pentru ca toata lumea vede  numai raul din lume, numai foametea si suferinta.

De ce crezi ca in Romania e greu? Pentru ca asta credem cu tarie fiecare dintre noi. Poate nu toti, dar majoritatea. Si majoritatea decide. Intreaba orice om daca e greu in Romania si o sa iti spuna ca da. E convins de asta. Si asta defapt se vede in exterior. Asa se creeaza realitatea. E o realitatea colectiva creata dintr-o credinta colectiva. Un grup oricat de mare, e tot ca un om.

Lumea e in regula asa cum este. Nu trebuie schimbata. Cel putin nu dupa mintea unui singur om. La fiecare e o buba.

Cand te gandesti ca oamenii ar trebui sa arate altfel, sa faca lucruri diferite, sa gandeasca altfel, uita-te putin la tine.

Esti ca un copil caruia nu ii convine ceva si vrea sa faca ca el.

Cand mai cresti, inveti sa accepti. Accepti pe fiecare asa cum este. Pentru ca e perfect asa cum este. Ala e locul si felul lui. Asa a fost lasat el. Nu e chiar o alegere.

Cand incepi sa accepti, incepi sa ii intelegi. Intelegi de ce e fiecare in felul sau unic.

Pe lumea asta toate sunt cu un rost. Chiar si un om care crezi ca e betiv (exemplu) are locul sau de betiv. El se schimba daca vrea. Poti sa il ajuti, dar nu poti sa il schimbi cu forta. Daca il schimbi cu forta, locul lui ramane liber. Cine il ocupa? Tu?

Oamenii se schimba numai daca vor si simt asta. Nu toata lumea se schimba. Asta e. Asa e. Nu ai ce sa faci. Decat sa accepti.

Schimbarea se face in timp. Fiecaruia ne trebuie timp sa intelegem si sa ne schimbam. Poate chiar sa schimbam locurile intre noi.

Nu stiu daca e destinul cuiva sa schimbe lumea. Cei care au schimbat-o (chiar si o parte din ea), nu au vrut sa o schimbe, au vrut doar sa faca bine, au vrut doar sa ajute, sa invete ceva, fara sa se gandeasca sa schimbe efectiv ceva si chiar au ajuns sa o schimbe. Dar asta dezinteresat.

Daca un om e rau cu tine si te deranjaza rautatea lui, si vrei sa ii faci rau inapoi, atunci cel fel de om esti tu? Nu esti la fel ca el?

Cand il accepti asa cum este si intelegi ca asa e el, nu te mai deranjaza. Iti ia ceva timp…

El nu poate fi ca tine sau cum vrei tu si nu poate fi altceva decat este el la momentul asta.

Cuvinte goale pentru urechi surde putem scrie multe…

Treaba e ca fiecare e cu lumea lui. Cu viata lui. Acolo trebuie lucrat.

Cand iti schimbi lumea, lumea din jur se schimba.

Nu incerca sa schimbi lumea, schimba doar lumea ta si o sa vezi ca totul se schimba. Asta e singurul lucru asupra caruia ai putere, putere sa il schimbi, sa il faci mai bun.

Restul intr-o postare viitoare… poate.

Share This:

elefant.ro%20

Leave a Reply