Fericirea este o stare

happy_feet-wideE greu de crezut si de inteles, acum incerc sa imi explic si mie, dar fericirea este o stare, este ceva ce traiesti, o gasesti in tine.

Ori esti fericit, ori nu esti.

Ne gandim mereu ca daca am avea lucrurile care le vrem, banii sau oamenii care ii dorim in viata noastra, am fi fericiti, dar nu e asa. E doar un fel de iluzie cu care ne amagim pe moment sau atunci cand suntem nefericiti si care dispare la scurt timp dupa ce obtinem ceea ce vrem.

Nu poti fi fericit intr-o relatie daca nu esti fericit si cand esti singur.

Nu poti fi fericit cand ai bani, daca nu esti fericit si cand nu ai bani.

Nu poti fi fericit cand o sa fi omul care vrei sa fi prin ceea ce obtii, daca nu esti fericit si cand nu ai nimic.

Fericirea este in noi, dar lucrurile, oamenii, jumatatea, banii, etc. o amplifica. Chiar destul de mult.

Daca nu simti fericirea in ceea ce esti acum, inseamna ca esti dependent. Esti dependent de bani, de iubire, de alti oameni, de lucruri si daca esti dependent nu poti fi fericit.

Atunci cand esti dependent astepti mereu ceea ce vrei de la altcineva, de la altceva, nu de la tine. Te amarasti crezand ca esti nimic pe lume fara lucrurile care te fac fericit. Te faci singur mic. Te dai singur la fund. Iti faci rau.

Lucrurie care te fac dependent nu sunt bune pentru ca atunci cand dispar te lasa cu durere. Trebuie sa treci peste, sa accepti, sa o iei de la capat, sa vindeci o rana.

Fiind fericit nu ai nevoie neaparata nevoie de nimic. Daca este, este, daca nu, tot o sa fi fericit, pentru ca asa te simti. Si e bine.

Poate ca inceputul fericirii este recunostinta. Recunostinta fata de ce ai acum si fata de ce esti ca sa poti primii mai mult.

Nu conteaza ca acum ai sa mananci doar un mar, fi recunoscator pentru asta si o sa te simti fericit. Si marul parca e mai bun cand esti recunoscator.

E greu sa fi nefericit si sa obti mai multa fericire. E la fel de greu ca si cand te simti si crezi ca esti bolnav si vrei sa te faci bine. Sunt lucruri fortate. Este putin peste firea lucrurilor.

Nu e vorba de legea atractiei, e vorba de legea rezonantei. Rezonezi cu anumite situatii, lucruri, oameni, etc. Treaba e ca nu atragi ceea ce iti doresti, atragi ceea ce esti.

Din cauza asta toate lucrurile depind de tine, din cauza asta, daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, trebuie sa te schimbi tu prima data.

Ceea ce esti tu la un moment data ca si fiinta rezoneaza cu anumite lucruri, situatii, oameni, etc. si ele vor veni mereu spre tine. Ca iti doresti asta sau ca nu. Chiar nu conteaza. Asa merg lucrurile. Cine se aseamana se aduna.

Asa e si cu fericirea, trebuie prima data sa fi fericit asa cum esti, trebuie sa simti fericirea, sa o traiesti, ca sa poti fi fericit cu adevarat. Toate celelalte din jurul tau, doar iti amplifica fericirea. Dar ea e la tine, a fost mereu.

 

 

🙂 ma straduiesc sa inteleg…

Share This:

elefant.ro%20

Leave a Reply