E mai usor cand sti ca meriti

32486-I-Will-Become-What-I-DeserveMi se pare mai usor sa treci prin viata cu gandul ca toate lucrurile care le obtii, prima data trebuie sa le meriti. Asta defapt te face un om mai bun. Asta te face sa intelegi de ce nu ai ce iti doresti. Pentru ca inca nu esti pregatit sa primesti. Prima data trebuie sa meriti. Si meriti doar atunci cand devi mai bun.

Noi suntem facuti sa crestem, sa ne dezvoltam, sa devenim mai buni, sa invatam. Asa suntem facuti. Asa este orice pe lumea asta. Lumea se dezvolta, evolueaza. Toti crestem, si nu doar in inaltime.

Atunci cand nu obti ceva, inseamna ca nu esti destul de bun ca sa primesti, trebuie sa mai incerci, nu sa te dai batut, trebuie sa meriti.

Cand te gandesti ca trebuie sa meriti totul, lucrurile devin mai simple, ajungi sa te poti motiva singur si nu ai nevoie de nimic care sa te faca sa mergi mai departe.

Cand nu obti ceva, si nu sti de ce, incepi sa te plangi si sa te vaicaresti ca nu ai obtinut ce ai vrut si te simti prost in legatura cu asta si de cele mai multe ori renunti. Renunti chiar si sa mai incerci, chiar si sa mai speri. Dar cand incepi sa  gandesti ca nu esti pregatit sa primesti ceea ce nu ai obtinut, asta te motiveaza, te face sa mergi mai departe, iti da putere sa mai incerci. Iti dai seama ca viata ta e in mainile tale si tu poti sa obti ce doresti. Te face mai puternic.

Ceea ce vrei tu defapt sa obtii este o recompensa pentru cat de bun ai devenit in timpul in care ai incercat sa obtii ceea ce ai vrut.

Te uiti la tot ce ai, la ce ai devenit si ai invatat si defapt iti dai seama cat de bun esti. Asta si aici esti tu.

Te poti uita in urma si sa vezi ca tot ce ai primit ai primit dupa ce ai trecut un prag, dupa ce ai invatat ceva, dupa ce ai devenit mai bun. Incepand cu scoala. Nu treci o clasa pana nu inveti prima data. Nu iei un examen daca prima data nu inveti.

Cand ajungi sa fi mai bun, e greu sa mai dai inapoi, sa devi mai slab. Pentru ca odata ce obtii ceva, ajungi undeva, automat obti pentru ca meriti, pentru ca ai devenit mai bun si lucrul asta nu ti-l poate lua nimeni. Poate pierzi ce ai obtinut (material), dar acum sti cum sa il obtii pentru ca l-ai mai obtinut odata. Ceea ce ai devenit in procesul de invatare nu iti poate lua nimeni (asta e mai mult valabil la lucrurile materiale). E tot ca la scoala, daca ai ajuns in clasa a 4-a, nu ai cum sa fi de clasa a 2-a. Nu ai cum , acum esti mai bun. Si lucrul asta nu ti-l poate lua nimeni.

Asta e valabil la absolut orice. La tot ce iti doresti. Cand nu obti ce doresti, incerci iarasi, si iarasi si tot asa pana inveti cum sa obtii. Perseverezi, inveti si devi mai bun la lucrul respectiv pana ce inveti cum sa il obti. Si cand il obti iti dai seama ca abia atunci il meriti, ca a fost un drum de parcurs care te-a facut mai bun, care te-a facut in stare sa primesti ce ai vrut.

Trebuie sa ajungi sa fi in stare sa primesti ca sa meriti. Daca nu esti in stare sa primesti inseamna ca nu poti duce ce primesti si primesti degeaba ca nu te ajuta la nimic si pana la urma pierzi ce ti-ai dorit. Faptul ca meriti iti arata defapt ca esti si in stare sa duci, sa te bucuri, sa apreciezi ce ai primit. Arata ca ai devenit mai bun.

Nu astepta mereu ca recompensa sa vina, fa lucrurile mereu cat de bine poti si restul se adauga.

Stiu ca poate te intrebi de ce unii le merita pe toate si chiar le au. Dar nu suntem nici unul in masura sa judecam cat si ce merita fiecare. Doamne Doamne are planul lui. Ne vedem de ale noastre si incercam sa devenim mai buni ca sa meritam mai mult 🙂

 

32486-I-Will-Become-What-I-Deserve

 

 

Share This:

elefant.ro%20

Leave a Reply