Cu cine vorbesti

“You must constantly ask yourself these questions: Who am I around? What are they doing to me? What have they got me reading? What have they got me saying? Where do they have me going? What do they have me thinking? And most important, what do they have me becoming? Then ask yourself the big question: Is that okay? Your life does not get better by chance, it gets better by change.” — Jim Rohn

Ma gandesc la cat de mult inseamna cu cine vorbesti. Sa vorbesti cu persoane potrivite in momentul cand vrei sa faci ceva.

Lucrurile stau cam asa: daca vrei sa ajungi undeva, dute si vorbeste cu cineva care a foste deja acolo; cu alte cuvinte daca iti doresti sa iti cumperi o masina si nu te prea pricepi, dute si vorbeste cu cineva care are o astfel de masina pentru ca de la el ai cel mai mult de invatat si nu de la oamenii care vorbesc fara sa stie; sau daca iti deschizi o afacere intr-un anumit domeniu si nu prea sti sa te descurci, dute si vorbeste cu cineva care face o astfel de afacere pentru ca este cel mai indreptatit sa iti explice cum merge treaba, daca merge…etc.

Este foarte important sa vorbesti cu oamenii potriviti cand vrei sa faci ceva si de aceea probabil ca cei mai multi renunta la planurile lor chiar inainte sa le inceapa, pentru ca sunt descurajati. Nu poti vorbi cu vecinul de lucruri pe care nu le cunoaste.

Sa luam un exemplu mai concret si anume o afacere MLM ca sunt destul de cunoscute si sa spunem ca ai fost la o prezentare si te-ai hotarat sa te inscri. Ai vorbit cu oamenii care au ajuns lideri in afecere si ti-au spus ca poti construi afacerea foarte usor asa cum au facut si ei, dar iti trebuie ceva timp si multa munca (oameni realisti). Ajungi acasa si incepi sa spui la toata lumea ce ai vazut si ai auzit, dar toti raman reci si chiar mai mult incep descurajarile de toate felurile, majoritatea iti spun ca nu o sa reusesti, ca nu e de tine, ca nu merge… si tu fara sa vrei incepi sa fi de acord, pentru ca in acesti oameni ai cea mai mare incredere, ii cunosti de mult timp, unuii iti sunt preieteni, rude si nu poti parca sa treci cu vederea parerea lor, DAR ai uitat un lucru: ei nu fac afaceri MLM si nu au foarte mare idee despre ce este vorba si te influenteaza intr-un mod nu tocmai bun.

Nu poti vorbi cu vecinul lucruri pe care nu le cunoaste. Ai vorbit deja cu oamenii care au reusit, dar totusi parca nu ii crezi pe ei. De ce?

Eu cred ca sunt doua feluri de oameni (asa in mare) unii care se ridica mai sus in viata si altii care raman unde sunt sau ciar coboara mai jos. Majoritatea dintre noi traim intre cei care raman pe loc in lucrurile pe care le cunoastem (munca, scoala, familie,griji, nevoi, prea putin…. rutina, rutina ,rutina) fara sa ne dam seama ca defapt exista ceva mai bun. Trebuie cumva sa te desprinzi macar la nivelul gandirii de restul si sa incepi sa cauti lucrurile care iti sunt de ajutor si mai ales oamenii care te pot ajuta, oamenii care stiu ce vorbesc, nu se trezesc vorbind, oameni mai buni decat tine care te pot ajuta sa atingi succesul pe care ti-l doresti in orice domeniu care te intereseaza.

Increde-te in oamenii care au reusit in ce vrei tu sa reusesti (asta daca intelegi ca poti reusi in orice) si cere-le lor parerea pentru ca stiu ce vorbesc.

Poti reusi in orice, dar sunt oameni care te tin pe loc (si multe alte lucruri), invata sa treci cu vederea ce cred ceilalti si concentreaza-te pe ce vrei tu pentru ca prima persoana care te poate ajuta esti TU!

Share This:

elefant.ro%20

Leave a Reply