Atractia nu e o alegere

Atractia nu este o alegere. Nu alegi sa iti placa de cineva, pur si simplu iti place.

Ce vreau sa spun este de exemplu daca te intalnesti cu o fata si petreci ceva timp cu ea pana ce isi formeaza o impresie despre tine, are o impresie despre cine esti ca si persoana si nu simpte atractie pentru tine, atunci nu ai ce face in privinta asta. Nu e nimic logic, nu merge sa insisti, sa ii cumperi lucruri, sa ii faci cadouri, complimente, nimic nu va merge. De ce? Pentru ca nu e o alegere.

Daca e sa o luam invers (cazul fericit), daca te intalnesti cu o fata si petreci ceva timp cu ea pana isi formeaza o parere despre tine, are o parere despre cum esti si simte atractie pentru tine atunci ea nu poate face nimic in privinta asta. Nici un fel de presiune asupra ei din parte familiei, prietenilor, argumente logice cum ar fi: asta nu e potrivit pentru mine; chiar daca nu e la ce a visat; nu poate face nimic sa opreasca atractia, pentru ca nu e o alegere.

Cu cat atractia creste mai mult intr-o  fata (si la baieti) cu atat va face lucruri mai irationale. Cu atat mai mult vor iesi cu tipi care nu sunt pentru ele, indura abuzuri, tratamente rele sau chiar li se distruge viata.

Te gandesti bine si zici ca trebuie sa existe un motiv pentru toate astea, de ce ar indura atat? Singura explicatie pentru care faci un lucru care iti poate face rau de atatea ori la rand este pentru ca nu alegi asta. Nu aleg, nu este o alegere.

Am scris de fete, dar este la fel si in cazul unui baiat. Recunosc ca nu am scris eu articolul, (nu l-am scris eu pentru ca nu m-am simtit in stare si nu va iesi cum vreau) este un rezumat foarte scurt dintr-un material care mi-a placut si s-a potrivit foarte bine chestia asta cu atractia nu este o alegere. Cred ca e printre putinele lucruri care nu le poti alege in viata, care nu depind de tine.

Cum nu are nici o logica cand incepe asa nu are nici o logica cand se termina, sau mai ales daca vrei sa “o” termini. Chiar cum ai putea termina atractia? Cam greu mai ales cand nu depinde de tine, poate timpul o termina :))

Mai jos e o parte din materialul care ziceam ca mi-a placut, vorbeste David DeAngelo, e doar o mica parte, tot seminarul tine vreo 18 ore si e beton 😉

Nota* – mai sus nu e o traducere a materialului, am scris de la mine

Share This:

elefant.ro%20

Leave a Reply